Activiteiten

A round-table discussion about the future and how to deal with it.
Datum: 28-08-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Every organisation depends to a large extent on the environment in which it operates. An environment which is changing at an ever accellerating pace. What factors will shape the future circumstances in which organizations will have to operate? Moreover, how can organisations think constructively about the future and its impact on their competitive position?

MVO In een nieuw jasje
Datum: 12-09-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen
De haalbare utopie
Datum: 17-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving
Tijdens het zomerfeest maakten we al kort kennis met het boek "De haalbare utopie" van auteur Jan Bossuyt (bestuurder Boss Paints), nu graven we door. "Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden. We bevinden ons in een systeemcrisis. Ik geloof dat het nooit meer wordt zoals voorheen, maar blijf geloven in een hoopvolle toekomst."
Het nieuwe werken
Datum: 23-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving
Re-invent your business
Datum: 25-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Hoe kan je als onderneming het verschil blijven maken? Welke nieuwe trends komen op ons af en welke impact hebben deze op uw business?  Hoe kan je als bedrijf uitdagingen als de toenemende globalisering, digitalisering en aandacht voor milieu en duurzaamheid omvormen tot opportuniteiten? VKW gaat erover in gesprek met:

CinEO - "Man on Wire"
Datum: 25-09-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen
Cinéma & CEO’s: Wat als wij u meenemen naar de oudste authentieke dorpsbioscoop van Vlaanderen? Cinema De Keizer is een magische zaal gered van de sloop door 7 ondernemers/investeerders uit de regio. Vandaag is het prachtige gebouw springlevend & een inspirerende startplek voor ons nieuwe werkjaar!
Groei(pijnen)
Datum: 30-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen
De VKW Jongeren gaan op hún manier op bedrijfsbezoek. Een "Pop-In" met een hapje en een drankje bij de nieuwe Kortrijkse WASBAR van Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Om te luisteren naar hoe de winnaars van VRT's Topstarter maar blijven groeien. En om te leren wat bij het verder uitbouwen van een onderneming goed gaat en ook minder goed!
Visie op energiebeleid
Datum: 09-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Onze energievoorziening krijgt te maken met grote uitdagingen zoals de verwachte wereldwijde stijging van het energieverbruik, de eindigheid van de fossiele brandstoffen en de toenemende aandacht voor de impact op het milieu.

How successful can you be in china?
Datum: 10-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag
Geert Roelens biedt ons vanuit zijn jarenlange buitenlandse ervaring en zijn bijzondere kennis van de Chinese markt verrassende en heel mensgerichte inzichten. Zijn boek reikt wijsheden & recepten aan voor het opstarten of op koers blijven als ondernemer in China.
Sociaal ondernemen, innoveren en investeren
Datum: 14-10-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Pagina's