Activiteiten

Datum: 01-12-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Françoise Chombar, CEO Melexis, gaat in gesprek met de ondernemende vrouwen van VKW over haar carrière, over hoe ze in het leven staat en hoe ze mogelijke hindernissen overwonnen heeft.

Your Economic and Financial Outlook 2015
Datum: 03-12-2014
Thema: Macro-economische polsslag

We are pleased to invite you to the annual VKW-Outlook. During this dinner you will receive a comprehensive view on the business cycle with a specific focus on innovation and productivity.

Hype of ernstig signaal?
Datum: 03-12-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Het is niet evident om alle ballen in de lucht te houden: een job met verantwoordelijkheid, een gezin, een sociaal leven, hobby's... Iris Willems, managing director van Prana training & coaching, vertelt over hoe positieve en negatieve stress een invloed hebben op ons lichaam, denken en doen, en hoe je een burn-out kan herkennen. We laten ook een ondernemer aan het woord die het zelf allemaal meegemaakt heeft.

Mensen vinden, binden en boeien
Datum: 04-12-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Met wereldwijd 5700 medewerkers is het voor Jan De Nul Group dagelijks een uitdaging om de juiste mensen te vinden, te binden en te boeien. VKW Oost-Vlaanderen is op 4 december te gast in het bedrijf, dat reeds tweemaal op rij bekroond met de award van ‘Meest aantrekkelijke werkgever van België’.

Big Data is nu écht big
Datum: 05-12-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Big Data is niet langer een hype maar een technologie die werkt. Door de digitalisering van de maatschappij zijn data alomtegenwoordig. Dat resulteert in een heleboel potentieel bruikbare data en bevat een schat aan informatie voor elke onderneming, uit welke branche ook. Tijdens een lunchgesprek op 5 december gaat Luc Burgelman, CEO NGData, in op de opportuniteiten en valkuilen van Big Data.

De conjunctuurprognose voor je bedrijf
Datum: 08-12-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Een uitgebreid vooruitzicht op de conjunctuur en focus op het thema 'innovatie & productiviteit'. Dat zijn de inhoudelijke ingrediënten van Outlook 2015.

Bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken delen ervaringen met arbeidsgeneesheren en controle-artsen
Datum: 10-12-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

We hebben er allemaal baat bij dat medewerkers gemotiveerd en vol energie komen werken en willen het misbruik zoveel mogelijk weren uit onze organisaties. Tijdens een rondetafelgesprek deel je je ervaringen met verschillende specialisten inzake ziekteverzuim.

Werken met hart en ziel: geluk op het werk mag!
Datum: 10-12-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Wouter Torfs van Schoenen Torfs is meer dan een zeer bekwaam CEO. Zijn ondernemings- en mensenvisie, resulteerde in een unieke bedrijfscultuur. Of je nu werkt in een KMO of een groot bedrijf, in profit of in non-profit, als zelfstandige of als werknemer, Wouter Torfs biedt je een bruikbaar recept dat jouw organisatie naar suuces leidt.

VKW Jong management Kempen
Datum: 16-12-2014
Thema: Succesvol ondernemen

De Talent Motivation Analysis meet iemands emotionele stabiliteit, talenten en drijfveren. Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in dit model en de toepassing daarvan in hun eigen praktische situatie.

Nieuwjaarsevent Kempen
Datum: 08-01-2015
Thema: Succesvol ondernemen

In 2015 bestaat VKW 90 jaar.  De beweging heeft intussen een hele weg afgelegd.  Constante in die geschiedenis is de focus op de mens in de onderneming en de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemerschap.

In 2015 wil VKW niet alleen terugkijken maar ook vooruitblikken.  Wat kan waardengedreven ondernemen - de kern van onze organisatie - in de toekomst betekenen?  Ons nationaal congres in september 2015 zal hierop een antwoord formuleren.

Pagina's