Activiteiten

MVO In een nieuw jasje
Datum: 12-09-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

De naam klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren en het lekkere, frisse aperitief doet je misschien terug denken aan een gezellige zomeravond. Maar wist je ook dat achter dit authentiek, natuurlijk, Gents product twee sociaal geëngageerde, ondernemende broers schuilen?

De impact van nieuwe technologieën op ondernemen en uitreiking van 'de Kempenaar'
Datum: 15-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Hoe verandert technologie de manier waarop we ondernemen en wie wordt 'de Kempenaar 2014'? Deze twee vragen zullen we beantwoorden tijdens onze Openingszitting op maandag 15 september 2014.

De haalbare utopie
Datum: 17-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving
Tijdens het zomerfeest maakten we al kort kennis met het boek "De haalbare utopie" van auteur Jan Bossuyt (bestuurder Boss Paints), nu graven we door. Is de stelling dat het beste antwoord op de huidige crisissen erin bestaat om samen betere mensen te worden een onbereikbare utobie? Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden.
Het nieuwe werken
Datum: 23-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Flex en cleardesks glijdende werkuren, VPN verbindingen, homeworking... Met de evolutie naar 'het nieuwe werken' deden deze soms ingewikkelde termen hun intrede. Maar bestaat er ondertussen ook zoiets als 'het oude werken' en ben je helemaal 'out' als je niet 'niet' werkt?

Re-invent your business
Datum: 25-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Hoe kan je als onderneming het verschil blijven maken? Welke nieuwe trends komen op ons af en welke impact hebben deze op uw business?  Hoe kan je als bedrijf uitdagingen als de toenemende globalisering, digitalisering en aandacht voor milieu en duurzaamheid omvormen tot opportuniteiten? VKW gaat erover in gesprek met:

CinEO - "Man on Wire"
Datum: 25-09-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen
Cinéma & CEO’s: Wat als wij u meenemen naar de oudste authentieke dorpsbioscoop van Vlaanderen? Cinema De Keizer is een magische zaal gered van de sloop door 7 ondernemers/investeerders uit de regio. Vandaag is het prachtige gebouw springlevend & een inspirerende startplek voor ons nieuwe werkjaar!
Making Europe the Connected Continent
Datum: 25-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Neelie Kroes weet u tijdens het openingsevent van VKW Brabant te verrassen met haar visie om van Europa een open, veilig en verbonden continent te maken. Zij neemt ons mee vanuit haar digitale kijk hoe Europa moet omgaan met Innovatie, Technologie en Informatierecht.

Groei(pijnen)
Datum: 30-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen
De VKW Jongeren gaan op hún manier op bedrijfsbezoek. Een "Pop-In" met een hapje en een drankje bij de nieuwe Kortrijkse WASBAR van Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Om te luisteren naar hoe de winnaars van VRT's Topstarter maar blijven groeien. En om te leren wat bij het verder uitbouwen van een onderneming goed gaat en ook minder goed!
Kiezen voor specialisatie
Datum: 07-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen
Packo Inox is sterkhouder in roestvast stalen oplossingen. Dankzij een doorgedreven keuze voor specialisatie, innovatief denken én focus op export.
Hoe omgaan met klanten, buren en andere stakeholders
Datum: 07-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen, Bedrijf en samenleving

Sociale media maken onze klanten, buren en andere stakeholders steeds mondiger. Hoe kunnen we hier als ondernemingen mee omgaan? Communicatiespecialist Bart Derison, auteur van ‘Help er ligt een weg in mijn tuin’, legt ons uit waarmee we moeten rekening houden wanneer we communiceren met onze mondige en geconnecteerde stakeholders. Liselotte Van De Casteele vertelt hoe Genzyme haar communicatie met stakeholders in de praktijk brengt. 

Vooraf is het mogelijk om Genzyme te bezoeken. 

Pagina's