Activiteiten

Kiezen voor specialisatie
Datum: 07-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Packo Inox is sterkhouder in roestvast stalen oplossingen. Dankzij een doorgedreven keuze voor specialisatie, innovatief denken én focus op export.

Hoe omgaan met klanten, buren en andere stakeholders + bedrijfsbezoek aan Genzyme
Datum: 07-10-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Sociale media maken onze klanten, buren en andere stakeholders steeds mondiger. Hoe kunnen we hier als ondernemingen mee omgaan? Communicatiespecialist Bart Derison legt uit waarmee we moeten rekening houden en Liselotte Van De Casteele vertelt hoe Genzyme haar communicatie met stakeholders in de praktijk brengt.

Visie op energiebeleid
Datum: 09-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Onze energievoorziening krijgt te maken met grote uitdagingen zoals de verwachte wereldwijde stijging van het energieverbruik, de eindigheid van de fossiele brandstoffen en de toenemende aandacht voor de impact op het milieu.

How successful can you be in china?
Datum: 10-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag
Geert Roelens biedt ons vanuit zijn jarenlange buitenlandse ervaring en zijn bijzondere kennis van de Chinese markt verrassende en heel mensgerichte inzichten. Zijn boek reikt wijsheden & recepten aan voor het opstarten of op koers blijven als ondernemer in China.
VKW Jong management Kempen
Datum: 14-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Nog geen veertig? Wil je jezelf verrijken? Schrijf je in voor het jaarprogramma van VKW Kempen - jong management en ontmoet collega jonge ondernemers en kaderleden. Drie keer per jaar neem je deel aan een workshop om je persoonlijke vaardigheden aan te scherpen; één keer ga je op bezoek bij een bedrijf met een succesverhaal.

Sociaal ondernemen, innoveren en investeren
Datum: 14-10-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Associeert u sociaal ondernemen met geitenwollen sokken, goede doelen en groene jongens die tegen industrie en winst zijn? Dan heeft u ongetwijfeld Piet Colruyt nog niet aan het woord gehoord.

From connecting people to improving lives
Datum: 15-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Hoog, impressionant en artistiek. Zo kunnen we het nieuwe gebouw van IMEC omschrijven. De 70 m hoge toren met 16 verdiepingen is een weerspiegeling van de ambitie die IMEC heeft om een voorname en toonaangevende rol te spelen op de mondiale hightech wereld.

Wereldspeler netwerksoftware
Datum: 16-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen
Het Izegemse Skyline Communications van de familie Vandenberghe verhuist naar een niet te missen nieuwbouw langs de E403. Een investering die ruimte biedt aan verdere internationale groei voor de wereldspeler in software voor het beheer van communicatienetwerken.
Lunchgesprek met Geert Janssens en prof. Erik Schokkaert
Datum: 20-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Tijdens dit lunchgesprek gaan we dieper in op het thema van de nieuwste beleidsnota van denktank VKW Metena, getiteld 'Hoe welvarend zijn we echt?' (okt. 2014).

België behoort tot de rijkere landen van de wereld, althans wanneer gemeten volgens bbp per capita. Maar zijn de Belgen daarom ook beter af? Zijn we door onze focus op groei niet teveel gericht op materiële welvaart en te weinig op welzijn?

De prijs van uw gezondheid
Datum: 23-10-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Het Belgische systeem voor gezondheidszorg behoort tot de besten ter wereld, maar riskeert volgens gezondheidseconoom Lieven Annemans te ontsporen. De vergrijzing en de voortdurende ontwikkeling van nieuwe en vaak dure technologieën zetten de betaalbaarheid van het systeem in het gedrang en ook de efficiëntie kan beter.

Pagina's