Activiteiten

Geschiedenis geschreven, toekomst uittekenen
Datum: 10-09-2015
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Al 90 jaar stimuleert VKW waardengedreven ondernemen. Maar de wereld verandert. En dus wij ook. Daarom zetten we op 10 september 2015 op ons congres de toekomst centraal. Met een toekomstvisie op ondernemerschap en een vernieuwd VKW. En dat willen we met jou vieren. Je kan je verwachten aan een mix van feest, inhoud en verrassing.

De toekomst van de staalindustrie
Datum: 28-09-2015
Thema: Succesvol ondernemen

OCAS, het OnderzoeksCentrum voor de Aanwendig van Staal, is mede door de architectuur van het huis, een parel in de Gentse haven. Dankzij uitstekende research, meerdere joint ventures en partnerships groeide het centrum uit tot een referentie voor de staalindustrie.

Urban Mining & Jukeboxes
Datum: 29-09-2015
Thema: Bedrijf en samenleving
Maatwerkbedrijf 't Veer en recyclagebedrijf Galloo combineren hun krachten om samen via sociaal ondernemerschap onze afvalberg als "stadsmijn" te ontginnen. We ronden de avond af in het Jukeboxmuseum, een nostalgisch nevenproject van 't Veer.
Filip Fontaine (directeur) over de toekomst van de veiling
Datum: 30-09-2015
Thema: Succesvol ondernemen

BelOrta, de grootste coöperatieve groenten- en fruitveiling van Europa, opent op 30 september haar deuren voor de leden van VKW. Naast een rondleiding zal directeur Filip Fontaine een toelichting geven bij de toekomstplannen van en uitdagingen voor de veiling.

Online versus offline
Datum: 05-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Coolblue, dé onlinespeler in de Benelux, opende de laatste jaren enkele fysieke, ‘offline’ winkels. Maar de insteek is anders. Waar anderen meer en meer de evolutie van offline naar online doorzetten, zijn de fysieke winkels van Coolblue een verlengstuk van de webshops.

Bye Bye management!
Datum: 07-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

"Bekentenis

Vroeger dacht ik dat er grote geheimen verborgen lagen achter al die succesvolle managers, topconsultants en eminente professoren. Ruim 40 jaar geleden stortte ik me met veel overgave op het onderzoeken van die geheimen. Ik bevroeg talloze managers, las honderden managementboeken en schreef er zelf ook verschillende.

Open communicatie: meer dan een modewoord
Datum: 20-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Telenet voert al zes kwartalen de ranking aan van 'Most socially devoted brand' op Facebook en Twitter (Social Bakers), en behoort al enkele jaren tot het kransje van 'Top Employers België'. Deze erkenningen zijn onlosmakelijk verbonden met een beleid van open communicatie. Ann Caluwaerts licht tijdens de VKW Ondernemerstafel op 20 oktober de praktische invulling van dit beleid toe.

Innovatieve Communicatie
Datum: 21-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen
Televic is specialist in hoogtechnologische communicatiesystemen voor specifieke markten. Van spoorweg tot gezondheidszorg, telkens willen ze meerwaarde creëren door voortdurende innovaties. Een visie die doorgetrokken wordt in hun nieuwe kantoorgebouwen.
De olifant in de kamer, 7 stappen naar inspirerend leiderschap
Datum: 17-11-2015
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Inspirerend leiderschap, een mooi begrip maar niet altijd even tastbaar. Nochtans is dit dé sleutel tot succes. In zijn boek 'De olifant in de kamer' beschrijft Sam Furnier de 7 stappen naar inspirerend leiderschap.

Uitdagingen in de energiesector
Datum: 19-11-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

Liberalisering van de markt, betwiste sluiting van kerncentrales, het in- en dan weer afvoeren van subsidies en de nieuwe ambitieuze doelstellingen rond hernieuwbare energie. Er beweegt wat in de energiesector!

Innovatieve Arbeidsorganisatie
Datum: 03-12-2015
Thema: Succesvol ondernemen
TE Connectivity is leverancier van elektromechanische componenten voor de autosector. Een hoogtechnologische speler dus, maar ook een multinational waar lokale ondernemerszin & innovatieve arbeidsorganisatie centraal staat.
Duurzaam en competitief
Datum: 08-12-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

Winst betekent voor Indaver niet alleen profit, het gaat ook om winst voor de samenleving. Op 8 december is CEO Paul De Bruycker te gast tijdens een Lunchgesprek bij VKW Antwerpen-Mechelen.