Activiteiten

Een vraaggesprek met Bea Cantillon
Datum: 25-04-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Denktank VKW Metena neemt in haar nieuwste beleidsnota het armoede- en ongelijkheidsdebat onder de loep. Een debat dat dringend geobjectiveerd moet worden, zo blijkt. Geert Janssens, hoofdeconoom bij VKW Metena en auteur van de beleidsnota, licht zijn bevindingen toe en treedt in debat met armoede-expert professor Bea Cantillon.

Datum: 27-04-2014
Thema:

Voor het 3e jaar op rij organiseren de VKW jongeren terug een familiedag.

Na een eerder bezoek aan kinderboerderij Pierlapont en familiepark De Sierk houden we dit jaar halt aan zee bij ‘Beachhouse VVW Heist’ op het strand van Knokke Heist.

Van 11 tot 15 uur voorzien we een zondagse brunch met zicht op zee. Terwijl de kinderen ravotten in de duinen tijdens een oriëntatieloop / schattentocht met allerlei zoek en doe opdrachten, genieten wij van de zon en zand en een uitgebreide netwerkbrunch.

Aarzel niet en schrijf de ganse familie in voor onze familiedag!

Datum: 29-04-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Nog geen veertig? Wil je jezelf verrijken?

Schrijf je in voor Jong Management VKW Brabant en ontmoet collega jonge ondernemers. Vier keer per jaar neem je deel aan een workshop om je persoonlijke vaardigheden aan te scherpen; één keer ga je op bezoek bij een bedrijf met een succesverhaal.

De Vlaamse Jonge Ondernemer 2013
Datum: 06-05-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Een jonge dertiger durft ondernemen!

Nico Van de Velde, zaakvoerder van productiehuis hotel Hungaria werd 'Vlaamse Jonge Ondernemer 2013'.

De groei van overheidsinstelling naar beursgenoteerd bedrijf.
Datum: 07-05-2014
Thema: Succesvol ondernemen

De nieuwe CEO van bpost, Koen Van Gerven, mikt voluit op groei voor het postbedrijf. "Groei, minder ambitie mogen we niet hebben", zei hij bij zijn voorstelling aan de pers eind februari. Groei lijkt een noodzakelijke voorwaarde in de transformatie van deze voormalige overheidsinstelling naar het Bel20 bedrijf dat het vandaag is.

Waarom de volgende crisis onvermijdelijk is?
Datum: 09-05-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Waarom zijn de economen er niet in geslaagd om de huidige financiële crisis te voorspellen? Hoe is het mogelijk dat zo veel mensen in de val zijn gelopen? Waarom leren we niets uit de vorige crisissen? In het boek 'De Muizenval' geeft Geert Janssens een heldere analyse.

Datum: 15-05-2014
Thema:
Cocktails brouwen, golfinitiaties, gin-proeven, BBQ-stoken, ... Ons VKW Jongeren Slotfeest zorgt jaar na jaar voor de climax van ons werkjaar!
Datum: 16-05-2014
Thema:

VKW Antwerpen-Mechelen nodigt u, uw partner en zakenrelaties graag uit op het jaarlijks lentefeest op 16 mei 2014. Voor deze 18de editie zijn we naar goede gewoonte te gast in Planckendael waar we het werkjaar op een ongedwongen en aangename manier afsluiten. In een verrassend kader wordt u culinair verwend en kan u samen met 500 collega-ondernemers en beleidsmensen uw netwerk versterken.

met Ivo Willems, commercieel directeur Cardoen
Datum: 20-05-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Ivo Willems, commercieel directeur van Cardoen oogstte tijdens Het Moment van de jonge ondernemer in 2013 veel succes.  Toen had hij het over netwerken.  Op 20 mei geeft hij ons zijn tips en visie over commercieel handelen & denken. 

VKW Ondernemende Vrouwen
Datum: 22-05-2014
Thema: Succesvol ondernemen, Ethisch en bezielend ondernemen

Ann Claes treedt in gesprek met de ondernemende vrouwen van VKW-Kempen en spreekt over hoe ze het familiebedrijf heeft overgenomen en verder heeft laten groeien, wat de uitdagingen hierbij waren, hoe ze zichzelf ziet als leider en voor welke zaken je als vrouwelijke ondernemer aandacht moet hebben. Kortom over haar persoonlijke ervaringen die inspiratie kunnen geven aan andere vrouwen in leidinggevende functies in het bedrijfsleven.

Pagina's