Activiteiten

De haalbare utopie
Datum: 17-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Tijdens het zomerfeest maakten we al kort kennis met het boek 'De haalbare utopie' van auteur Jan Bossuyt (bestuurder Boss Paints), nu graven we door. Is de stelling dat het beste antwoord op de huidige crisissen erin bestaat om samen betere mensen te worden een onbereikbare utopie? Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden.

Het nieuwe werken
Datum: 23-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Flex en cleardesks, glijdende werkuren, VPN-verbindingen, homeworking... Met de evolutie naar 'het nieuwe werken' deden deze soms ingewikkelde termen hun intrede. Maar bestaat er ondertussen ook zoiets als 'het oude werken' en ben je helemaal 'out' als je niet 'nieuw' werkt?

Making Europe the Connected Continent
Datum: 25-09-2014
Thema: Bedrijf en samenleving

Neelie Kroes weet je tijdens het openingsevent van VKW Brabant te verrassen met haar visie om van Europa een open, veilig en verbonden continent te maken. Zij neemt ons mee vanuit haar digitale kijk hoe Europa moet omgaan met Innovatie, Technologie en Informatierecht.

Re-invent your business
Datum: 25-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen

Hoe kan je als onderneming het verschil blijven maken? Welke nieuwe trends komen op ons af en welke impact hebben deze op je business? Hoe kan je als bedrijf uitdagingen, als de toenemende globalisering, digitalisering en aandacht voor milieu en duurzaamheid, omvormen tot opportuniteiten?

CinEO - "Man on Wire"
Datum: 25-09-2014
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Cinéma & CEO’s: wat als wij je meenemen naar de oudste authentieke dorpsbioscoop van Vlaanderen? Cinema De Keizer is een magische zaal, gered van de sloop door 7 ondernemers/investeerders uit de regio. Vandaag is het prachtige gebouw springlevend en een inspirerende startplek voor ons nieuwe werkjaar!

Groei(pijnen)
Datum: 30-09-2014
Thema: Succesvol ondernemen
De VKW Jongeren gaan op hún manier op bedrijfsbezoek. Een "Pop-In" met een hapje en een drankje bij de nieuwe Kortrijkse WASBAR van Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Om te luisteren naar hoe de winnaars van VRT's Topstarter maar blijven groeien. En om te leren wat bij het verder uitbouwen van een onderneming goed gaat en ook minder goed!
Kiezen voor specialisatie
Datum: 07-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen
Packo Inox is sterkhouder in roestvast stalen oplossingen. Dankzij een doorgedreven keuze voor specialisatie, innovatief denken én focus op export.
Hoe omgaan met klanten, buren en andere stakeholders
Datum: 07-10-2014
Thema: Succesvol ondernemen, Bedrijf en samenleving

Sociale media maken onze klanten, buren en andere stakeholders steeds mondiger. Hoe kunnen we hier als ondernemingen mee omgaan? Communicatiespecialist Bart Derison, auteur van ‘Help er ligt een weg in mijn tuin’, legt ons uit waarmee we moeten rekening houden wanneer we communiceren met onze mondige en geconnecteerde stakeholders. Liselotte Van De Casteele vertelt hoe Genzyme haar communicatie met stakeholders in de praktijk brengt. 

Vooraf is het mogelijk om Genzyme te bezoeken. 

Visie op energiebeleid
Datum: 09-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag

Onze energievoorziening krijgt te maken met grote uitdagingen zoals de verwachte wereldwijde stijging van het energieverbruik, de eindigheid van de fossiele brandstoffen en de toenemende aandacht voor de impact op het milieu.

How successful can you be in china?
Datum: 10-10-2014
Thema: Macro-economische polsslag
Geert Roelens biedt ons vanuit zijn jarenlange buitenlandse ervaring en zijn bijzondere kennis van de Chinese markt verrassende en heel mensgerichte inzichten. Zijn boek reikt wijsheden & recepten aan voor het opstarten of op koers blijven als ondernemer in China.

Pagina's