Activiteiten

Geschiedenis geschreven, toekomst uittekenen
Datum: 10-09-2015
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

Al 90 jaar stimuleert VKW waardengedreven ondernemen. Maar de wereld verandert. En dus wij ook. Daarom zetten we op 10 september 2015 op ons congres de toekomst centraal. Met een toekomstvisie op ondernemerschap en een vernieuwd VKW. En dat willen we met jou vieren. Je kan je verwachten aan een mix van feest, inhoud en verrassing.

De toekomst van de staalindustrie
Datum: 28-09-2015
Thema: Succesvol ondernemen

OCAS, het OnderzoeksCentrum voor de Aanwendig van Staal, is mede door de architectuur van het huis, een parel in de Gentse haven. Dankzij uitstekende research, meerdere joint ventures en partnerships groeide het centrum uit tot een referentie voor de staalindustrie.

Urban Mining & Jukeboxes
Datum: 29-09-2015
Thema: Bedrijf en samenleving
Maatwerkbedrijf 't Veer en recyclagebedrijf Galloo combineren hun krachten om samen via sociaal ondernemerschap onze afvalberg als "stadsmijn" te ontginnen. We ronden de avond af in het Jukeboxmuseum, een nostalgisch nevenproject van 't Veer.
De kwetsbare leider
Datum: 29-09-2015
Thema: Ethisch en bezielend ondernemen

“Ga steeds stroomopwaarts op zoek naar de kern van jezelf en bewandel de weg van je dromen.”

Dat is het devies van Joost Callens, CEO en voorzitter van de Durabrik Group. Joost praat over authentiek en persoonlijk leiderschap en hoe hij zelf te weten kwam wie hij als persoon en als leider écht is.

Filip Fontaine (directeur) over de toekomst van de veiling
Datum: 30-09-2015
Thema: Succesvol ondernemen

BelOrta, de grootste coöperatieve groenten- en fruitveiling van Europa, opent op 30 september haar deuren voor de leden van VKW. Naast een rondleiding zal directeur Filip Fontaine een toelichting geven bij de toekomstplannen van en uitdagingen voor de veiling.

Start-to-Wellfie
Datum: 01-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen, Ethisch en bezielend ondernemen

Als ondernemer kampt u steeds vaker met het vraagstuk hoe u het fysieke en mentale welzijn van de werknemers kan verbeteren. Voor 45+ers verplicht de wetgever werkgevers zelfs om hierover een werkgelegenheidsplan op te stellen. Vanaf vandaag kan u gratis beroep doen op Wellfie (www.wellfie.be), een gratis online tool die het fysieke en mentale werkvermogen van werknemers duidelijk in kaart brengt en de werkgever gerichte actiepunten aanreikt voor zijn/haar werkgelegenheidsplan.

Online versus offline
Datum: 05-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Coolblue, dé onlinespeler in de Benelux, opende de laatste jaren enkele fysieke, ‘offline’ winkels. Maar de insteek is anders. Waar anderen meer en meer de evolutie van offline naar online doorzetten, zijn de fysieke winkels van Coolblue een verlengstuk van de webshops.

Datum: 08-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Met de uitreiking van 'de Kempenaar' lauwert VKW Kempen een streekeigen bedrijf dat de Kempen op de economische wereldkaart zette en een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van onze regio.

Bye Bye management!
Datum: 09-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

"Vroeger dacht ik dat er grote geheimen verborgen lagen achter al die succesvolle managers, topconsultants en eminente professoren. Ruim 40 jaar geleden stortte ik me met veel overgave op het onderzoeken van die geheimen. Ik bevroeg talloze managers, las honderden managementboeken en schreef er zelf ook verschillende.

Van verhuisfirma tot duurzame holding
Datum: 13-10-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

Didier Pierre is eigenaar van de PMC-holding, die 4 bedrijven omvat waaronder Nearly New Office Facilities (NNOF). Het bedrijf verwierf in 2012 de titel van energiekampioen. Kernactiviteit: nieuwe kantoorinrichtingen verzorgen met hergebruik van oude onderdelen. Zo speelt het bedrijf in op de stijgende vraag naar milieuvriendelijke producten.

Open communicatie: meer dan een modewoord
Datum: 20-10-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Telenet voert al zes kwartalen de ranking aan van 'Most socially devoted brand' op Facebook en Twitter (Social Bakers), en behoort al enkele jaren tot het kransje van 'Top Employers België'. Deze erkenningen zijn onlosmakelijk verbonden met een beleid van open communicatie. Ann Caluwaerts licht tijdens de VKW Ondernemerstafel op 20 oktober de praktische invulling van dit beleid toe.

Datum: 12-11-2015
Thema: Succesvol ondernemen, Ethisch en bezielend ondernemen

Na een bedrijfsbezoek aan de Philipssite, gaan de ondernemende vrouwen van VKW in gesprek met CEO Inge Bruynooghe en met de oprichters van 2Bridge.

Pagina's