Activiteiten

Datum: 03-03-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Tijdens een lunchgesprek op 3 maart geeft Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, zijn visie op ondernemen en leidinggeven aan een overheidsbedrijf. Zelf noemt hij het ‘ondernemen met goesting’, een verrassend pleidooi voor ondernemen met passie en het doorbreken van de cultuur van controle en immobilisme.

De interne keuken
Datum: 10-03-2015
Thema: Bedrijf en samenleving
Op 10 maart komt Guy Ooms zijn boek 'De interne keuken’ voorstellen. Hij legt hierin uit hoe managers hun organisatie van binnenuit kunnen opbouwen tot een krachtig en competitief merk.
met Peter Wouters, algemeen directeur
Datum: 10-03-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Tijdens dit bedrijfsbezoek neemt Peter Wouters, algemeen directeur VDL Bus Roeselare, ons mee binnen zijn divisie van de VDL Bus & Coach groep. Hij heeft het over hun (groene) strategie in een arbeidsintensieve sector.

Welke uitdagingen biedt de toenemende grondstoffenschaarste aan bedrijven in Antwerpen en de Kempen?
Datum: 19-03-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

De enorme toename van onze wereldbevolking leidt tot een steeds grotere vraag naar grondstoffen. Of het nu voedsel, metaal of olie is, meer mensen die het economisch alsmaar beter hebben, hebben ook alsmaar meer materialen nodig.

De uitdagingen voor Belgocontrol
Datum: 19-03-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

Op 19 maart is VKW te gast bij Belgocontrol, de nationale luchtverkeersleider. CEO Johan Decuyper, zal toelichten hoe luchtverkeersleiding werkt en voor welke uitdagingen dit autonoom overheidsbedrijf staat.

Datum: 20-03-2015
Thema: Succesvol ondernemen

De komende 25 jaar zal  de wereldwijde vraag naar elektriciteit enorm toenemen. Kabelproducent Lamifil pikt daar graag een flink graantje van mee. 

Datum: 24-03-2015
Thema: Bedrijf en samenleving

Sanorice is de grootste producent van rijst- en maïswafels in Europa. 1 van de 3 vestigingen is van oorsprong Vaams en startte haar activiteiten in 1986. vandaag behoort Sanorice Belgium tot een Nederlandse groep, die de afgelopen 5 jaar 7,5 mio euro investeerde in de vestiging in Zottegem. Sanorice Belgium realiseert een omzet van 33 mio euro en telt 175 medewerkers. De producten worden wereldwijd verspreid in 60 landen.

Praktijktips VRT journalist Chris De Nijs
Datum: 24-03-2015
Thema: Bedrijf en samenleving
VRT journalist Chris De Nijs adviseert ons hoe je bij belangrijk of dringend nieuws best communiceert naar werknemers, stakeholders & media toe. Tijdens deze workshop “Crisiscommunicatie” schetst hij voor ons vanuit zijn eigen ervaring als enkele leerrijke praktijkcases en praktische tips.
i.s.m. JCI Gheel & Thals, Jong Voka Kempen, JOBKE (jong ondernemend in de bouw kempen)
Datum: 25-03-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Dé vier Kempense netwerken voor jonge ondernemers – Jong Voka Kempen, JCI Gheel en Thals, VKW Jongeren en JOBKE (Jong Ondernemend in de Bouw Kempen) – organiseren op 25 maart de derde editie van HET MOMENT VAN DE JONGE ONDERNEMER

Belgisch geluid om trots op te zijn
Datum: 02-04-2015
Thema: Succesvol ondernemen

Wilfried Van Baelen, oprichter en CEO van Galaxy Studios staat sinds de jaren 90 bekend als pionier  in de productie van ‘high-end Surround Sound’ voor muziek-en filmindustrie.  

Pagina's